Att köpa närodlat ekologiskt är inte bara bra för djuren, utan det är även bra för dig. Våra djur föds upp på en ekologisk gård, vilket innebär att de lever på foder som är naturlig för dem. De betar ute året om och lever i den miljö de trivs bäst i. När djuren får leva på gräs blir också köttet från dem betydligt smakrikare och innehåller större andel omega 3 fettsyror än det som kommer av djur som fötts upp med konventionella metoder. 

Omega 3 fyller framförallt två viktiga funktioner för vår kropp. Dels kan de minska nivån av inflammationer i kroppen, dels påverkar det våra celler i hjärnan positivt. Djur som föds upp likt våra och betar ute året om avger dessutom mindre andel omega 6 än djur som föds upp konventionellt. Omega 6 har en tendens att istället öka inflammation i kroppen. 


Kött från djur som mått bra

Jag har varit kött- och spannmålsbonde sedan 2011. Flera gånger om året kör jag själv djur till slakteriet i Skebobruk, som ligger ca 30 minuters färdväg från gården. Detta ger djuren en stressfri transport i den vagn de alltid åkt med. Det är så jag vill att det ska gå till. Djuren ska inte behöva ta onödiga omvägar för vår skull. Djuret ska må bra hela vägen, vilket vi också tjänar på då kvalitén på köttet blir betydligt bättre när djuret mått bra hela vägen.


Priser 2019

Följande nötköttslådor är de som går att beställa i år.

En fjärdedel.
Ca 40-45 kg. Alla olika styckningsdetaljer ingår, ca hälften är färs.
Pris 140 kr/kg.

Af Marjum lådan, 10 eller 15kg.
En bit av filé, biff eller entrecote.
En bit av innanlår, fransyska eller rostbiff.
En eller flera bitar av övriga styckningsdetaljer, t.ex. högrev, ytterlår eller bog.
10 kg lådan innehåller dessutom ca 2 kg färs, och 15 kg lådan ca 7 kg färs.
15 kg låda, 2 150 kr
10 kg låda, 1 700 kr

Köttfärs.
Ca 5 kg förpackning, 100 kr/kg
Ca 1 kg förpackning, 110 kr/kg

Märgben.
Till buljong eller soppa,
30 kr/kg.


Vi kommer till dig

Priserna gäller vid hämtning på gården, vid leverans till överenskommen mötesplats i - Norrtälje, tex Knutby torg, - Stockholm tex Järva krog. Hemkörning går att ordna från 100kr.

Vid följande datum, och närmsta dagarna därefter kommer leverans av köttlådor ske. Normalt hämtar jag köttet på eftermiddagen dagen innan, så det kan gå att lösa leveransen redan då om det skulle passa bättre.

29 maj

12 juni

Ni är dessutom alltid välkomna att hämta lådan på gården om det passar er bättre.

 
 

Site created by: